FAQ items aan het laden...
Projecten2018-03-01T12:31:22+00:00

Hier maken wij ons sterk voor!

Alle projecten van de Stg. MOV  worden door onze partners in Kenia, Ghana en Tanzania aangevraagd.

Als het project tot een verbetering van de situatie van de allerarmsten  zal leiden, zullen wij die verzoeken positief tegemoet treden.

Wij zullen geen privé-projecten ondersteunen.

Nieuw dak van de kleuterschool in Da-Uri, Ghana 2019

De MOV heeft in het verleden al eerder bijgedragen aan het aanbrengen van een dak van de kleuterschool. Om het gebouw zodanig te verbeteren dat het tegen alle weersinvloeden bestand is, is er besloten een nieuwe bijdrage te doen waarmee het dak stormproof kon worden gemaakt. Op de foto's ziet u de staat van onderhoud voor de renovatie en daarna. We kregen bericht dat ze heel blij zijn met de aanpassingen die zo zijn mogelijk gemaakt.

Naaimachines Tanzania 2016-2017

Dung'unyi is een gebied met zo'n 50.000 mensen. Er zijn 4 lagere scholen en 2 scholen voor voortgezet onderwijs. Het is moeilijk voor meisjes om het voortgezette onderwijs te volgen en/of af te maken. Ze blijven thuis, verhuizen naar de stad voor laagbetaalde baantjes of trouwen jong. De parochie heeft samen met Wawate (een vrouwengroep) het plan opgevat om een empowering project voor meisjes op te zetten. Ze willen naai- brei- en weefmachines aanschaffen om de meisjes te trainen

Toiletblokken Ghana 2018-2019

In de plaats Ko hebben staat een middelbare school voor ongeveer 1200 kinderen. In 2014 is er al met hulp van de MOV al een toiletblok gemaakt. In verband met het grote aantal kinderen was dit niet toereikend. Bovendien hadden ze graag voor meisjes een aparte toiletgroep. Met een nieuwe bijdrage van de MOV is er nu onderstaand toiletgroep met 8 toiletten gemaakt. Vanuit Ko ontvingen wij onderstaande foto's waaruit blijkt dat de werkzaamheden inmiddels zijn uitgevoerd.

Meer Berichten Laden

Meest recente berichten

Archief