Het pastoral Center is destijds door Fr. Frans Mol en Br. Driek Rooijakkers gebouwd. Er werden catechetische trainingen gedaan om de grote parochie te dienen. Later werd het ook gebruikt als het Maasai taal/vertaalcentrum. Het center ligt op een strategische plek in de buurt van he wereldberoemde Mara Game Reserve. Het heeft de mogelijkheid om de plek te gebruiken voor retraites, lezingen en workshops. Het kan worden verbeterd door 12 kamers met WC en douche, een gezamenlijke keuken en woonkamer. Het is een accommodatie voor 50 personen. De laatste 28 jaar was er geen geld voor het opknappen, scheuren in de vloer en muren en het zakken van het plafond.
Door te renoveren hebben ze aan de buitenkant het probleem opgelost, een versteviging van een betonnen rand en ijzeren hoekprofielen, zodat het gebouw niet meer naar buiten kan zakken.

  • Projectlocatie: Kenia, Lemek
  • Projectperiode: 2017
  • Projectstatus: Februari 2018: materialen zijn besteld, binnenkort wordt er aan gestart, vooral met de aannemer. Op basis van de voortgang worden de andere termijnen betaald.

Bijdrage MOV: € 5.227,50 (begroting)